Mond abces

AANDOENINGEN

mond abces

Een abces is een zwelling die gevuld is met pus (etter). De zwelling is meestal het resultaat van een bacteriële ontsteking en veroorzaakt pijnklachten. Een abces in de mond komt regelmatig voor. Alhoewel deze aandoening erg pijnlijk kan zijn, is het goed te bestrijden.

Een abces in de mond is te voorkomen door een goede mondhygiëne. Poets en flos regelmatig je tanden en ga tweemaal per jaar voor controle naar onze praktijk. Probeer daarnaast om je eetmomenten te beperken: als je de hele dag door eet of snoept, krijgt je speeksel onvoldoende tijd om zijn reinigende en beschermende taken uit te voeren.

Bij symptomen van een abces zal uw behandelaar bij Van de Veer tandartsen eerst kijken waar de ontsteking zich bevindt. Als er in het tandvlees geen afwijkingen te zien zijn, wordt er een röntgenfoto gemaakt. Daarop is te zien of de wortel van een gebitselement is aangetast. Een abces behandeling van het tandvlees (parodontaal abces) bestaat uit het schoonmaken van de zwelling en het spoelen van de pocket. Bij een endodontisch abces zal de tandarts meestal een wortelkanaalbehandeling uitvoeren.

Wij zijn lid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Tandheelkunde.

Onze zorgprofessionals staan geregistreerd in het Nederlandse BIG-register (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

Onze mondhygiënisten zijn ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten.

Onze tandartsen staan tevens geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Tandartsen.