Orthodontie

BEHANDELINGEN

orthodontie

De term orthodontie komt van de oud-Griekse woorden orthos (recht) en odontos (tand).Orthodontie is in het dagelijks leven te zien door de beugels die mensen dragen, waarbij via haakjes en elastiekjes permanente trek- en drukkrachten op de gebitsdelen wordt uitgeoefend tot de gewenste stand is bereikt.

Tijdens de behandeling moet de patiënt de beugel meestal dag en nacht dragen (actieve behandelingsperiode). Daarna wordt de beugel vaak alleen nog 's nachts gedragen (retentieperiode). Tegenwoordig plaatsen wij echter ook vaak kleine metalen draadjes (spalkjes) achter de tanden om het gebit na een beugelbehandeling in de goede stand vast te houden.

Een mooi alternatief is nu de onzichtbare beugel of aligner. Deze is altijd uitneembaar, nagenoeg onzichtbaar en zorgt eveneens voor een snel een blijvend resultaat.

Wij digitaliseren uw gebit, berekenen de gewenste verschuivingen en laten u het eindresultaat in 3D zien. Uw onzichtbare beugel wordt vervolgens op maat voor u gemaakt en elke twee weken vervangen uit uw -eveneens op maat samengestelde- vervolg set. Twijfelt u nog? Kom eens langs voor een adviesconsult.

Wij zijn lid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Tandheelkunde.

Onze zorgprofessionals staan geregistreerd in het Nederlandse BIG-register (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

Onze mondhygiënisten zijn ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten.

Onze tandartsen staan tevens geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Tandartsen.