Restauratieve tandheelkunde

BEHANDELINGEN

restauratieve tandheelkunde

Tandweefsel kan door veel processen verloren gaan. Het vakgebied van het herstellen van verloren tandweefsel heet restauratieve of reconstructieve tandheelkunde. Hierbij worden bijvoorbeeld ook kleine gaatjes en inefficiënte vullingen gerepareerd. Met composiet (wit vulmateriaal) brengen wij de versleten facetten weer terug.

Voor herstel van grotere defecten en vullingen kunnen er kronen, inlays en bruggen worden gemaakt. Zowel enkelvoudige vullingen als uitgebreid restauratiewerk bij vergevorderde gebitsslijtage worden bij ons in huis uitgevoerd.

Bij geringe slijtage licht de nadruk op preventie. Bij gevorderde slijtage kunnen er klachten ontstaan zoals tandpijn bij warme en koude dranken of kiespijn bij eten, of er breken stukjes van tanden of kiezen af omdat ze dunner worden.

Gebitsslijtage is zeer goed met behulp van wit vulmateriaal (composiet) opnieuw op te bouwen. Deze behandeling is relatief eenvoudig, vaak pijnloos, zeer duurzaam en geeft mooie resultaten. De behandeling vraagt echter de nodige expertise van de tandarts. Onze tandarts Mallalai Berreklouw heeft veel ervaring in (uitgebreid) restauratiewerk met behulp van composiet.

Wij zijn lid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Tandheelkunde.

Onze zorgprofessionals staan geregistreerd in het Nederlandse BIG-register (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

Onze mondhygiënisten zijn ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten.

Onze tandartsen staan tevens geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Tandartsen.