Wortelkanaalbehandelingen

BEHANDELINGEN

wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling ook wel zenuwbehandeling of endodontische behandeling genoemd, is een behandeling waar onterecht vervelende en pijnlijke verhalen over worden verteld. De behandeling wordt onder verdoving uitgevoerd en is daardoor geheel pijnloos.

Een wortelkanaalbehandeling kan om verschillende redenen door ons uitgevoerd worden. In de meeste gevallen is het levende deel van een tand/kies (de pulpa) ontstoken of ontstoken geweest. Tijdens een behandeling verwijderen wij het ontstoken tandweefsel. Ontstoken tandweefsel geneest niet meer. Het is een onomkeerbaar proces.

Door een wortelkanaalbehandeling te starten en het pulpaweefsel met daarin de zenuwvezels te verwijderen, kunnen wij u snel en effectief van uw kiespijn af helpen. Bij zo een behandeling wordt dus de tandzenuw (indien nog aanwezig) verwijderd, de kanalen schoongemaakt en meestal tijdelijk opgevuld, zodat bij een volgend bezoek de behandeling definitief afgemaakt kan worden. Een behandeling bij Van de Veer tandartsen duurt gemiddeld een uur.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of direct een afspraak in te plannen. Wij helpen u graag

wortelkanaalbehandeling

Wij zijn lid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Tandheelkunde.

Onze zorgprofessionals staan geregistreerd in het Nederlandse BIG-register (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

Onze mondhygiënisten zijn ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten.

Onze tandartsen staan tevens geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Tandartsen.