Fluoride behandeling

FAMILIEAFSPRAKEN

fluoride behandeling

Fluoride is een natuurlijke stof die de tanden en kiezen sterker maakt en zorgt voor extra bescherming van het gebit tegen tandbederf en gaatjes. Fluoride zorgt ervoor dat er tijdens een zuuraanval van bacteriën minder glazuur wordt verwijderd, waardoor gaatjes kunnen worden voorkomen.

Als uw kinderen hun eerste tandjes krijgen is het preventief goed om hen eens in het half jaar een fluoride behandeling te laten geven. Deze fluoridebehandeling kan met een gel worden gegeven of door een speciale fluoridelak op tanden en kiezen aanbrengen. De concentratie fluoride hierin is wat hoger. Fluoridelak kan ook heel precies worden aangebracht op plaatsen waar bijvoorbeeld gaatjes dreigen te ontstaan. Blijkt bij uw familie afspraak bijvoorbeeld dat uw kind veel (beginnende) gaatjes heeft of als er andere risicofactoren zijn, is een halfjaarlijkse fluoride behandeling gewoon noodzakelijk ter bescherming van het jonge gebit.

Wij zijn lid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Tandheelkunde.

Onze zorgprofessionals staan geregistreerd in het Nederlandse BIG-register (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

Onze mondhygiënisten zijn ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten.

Onze tandartsen staan tevens geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Tandartsen.