Nieuw: de digitale mondscan

een grote stap voorwaarts in patiëntcomfort

Nieuw in tandartsenpraktijk Van de Veer Osdorp: de digitale mondscanner

Nieuw in onze praktijk: de digitale mondscan

De meeste patiënten ervaarden het ‘gips happen’ voor een kroon, brug of beugel als uitermate onprettig en sommigen werden er zelfs onwel van. Gelukkig is dat bij Van de Veer Tandartsen nu voorgoed verleden tijd met de introductie van de digitale mondscanner.

Onze praktijk heeft geïnvesteerd in het meest moderne digitale instrument in de tandheelkunde van dit moment: de driedimensionale mondscanner. Dit geavanceerde apparaat vervangt het ouderwetse ‘happen’ voor een afdruk van uw gebit en is een zeer comfortabel en prettig alternatief. Daarnaast biedt het ook op preventief gebied een breed scala aan voordelen.

Tandenborstel
De grootte van het scangedeelte heeft dezelfde afmetingen als een tandenborstel. De ingebouwde camera glijdt gemakkelijk en snel over uw tanden en kiezen, terwijl het tegelijkertijd geavanceerde 3D-video opnames maakt van uw gebit en mond.

Een gedetailleerde scan van uw gebit
Door de geavanceerde digitale techniek van de mondscanner zijn wij in staat om uw gebit tot op detailniveau in kaart brengen. Zo kan nu zelfs de kleur van uw tanden zeer nauwkeurig bepaald worden. Het resultaat van de digitale mondscan is direct zichtbaar op het scherm zodat u alles kunt volgen en kunt meekijken.

Zodra de scan klaar is, worden de gegevens digitaal verzonden naar ons tandtechnisch laboratorium. Daar wordt een perfect model geprint aan de hand waarvan de volgende tandtechnische producten vervaardigd worden:

  • Kronen en bruggen
  • Implantaten
  • Frames
  • Plaatjes
  • Protheses
  • Mondbeschermers
  • Knarsplaatjes
  • Beugels

Doordat de digitale mondscan zeer nauwkeurig is, zal de pasnauwkeurigheid van uw kroon, brug, knarsplaatje, prothese of implantaat uitmuntend zijn.

Maar dat is zeker niet het enige voordeel! Het apparaat registreert zeer nauwkeurig alle veranderingen in uw gebit die in de loop van de tijd zijn opgetreden en vergelijkt deze direct met de voorgaande scans. En wat is een betere manier om de effecten van een mogelijke orthodontische behandeling zichtbaar te maken? Het is gewoonweg een openbaring om te zien hoe het apparaat realistische gebitscorrecties kan simuleren op basis van een digitale mondscan.

Wilt u een behandeling met de digitale mondscanner eens in de praktijk zien?
Klik dan hier voor een impressie.
Of maak direct een afspraak bij Van de Veer Tandartsen in Osdorp voor uw persoonlijke digitale mondscan.

 

 

 

Wij zijn lid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Tandheelkunde.

Onze zorgprofessionals staan geregistreerd in het Nederlandse BIG-register (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

Onze mondhygiënisten zijn ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten.

Onze tandartsen staan tevens geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Tandartsen.