Paro check

PREVENTIE

paro check

Als u vaak last heeft van ontstoken tandvlees is een paro check bij Van de Veer tandartsen geen overbodige luxe. Als ontstoken tandvlees namelijk niet tijdig wordt behandeld kan deze overgaan in parodontitis(ontsteking en verlies van het steunweefsel van tanden en kiezen).

Hierdoor kunnen uw tanden en kiezen los gaan staan en op den duur zelfs verloren gaan. Daarnaast hebben mensen met parodontitis een hoger risico op hart- en vaatziekten. Ook het risico op ontstekingen elders in het lichaam neemt toe.

Als parodontitis is geconstateerd, zullen wij een parodontiumstatus maken. De ruimte tussen een tand of kies en het tandvlees wordt een pocket genoemd.  Onze mondhygiëniste zal een aantal metingen bij u verrichten waaronder de diepte van de pockets van alle tanden en kiezen. De resultaten van de meting worden in een parodontiumstatus vastgelegd en de mogelijkheden voor behandeling worden met u besproken.

Wij zijn lid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Tandheelkunde.

Onze zorgprofessionals staan geregistreerd in het Nederlandse BIG-register (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

Onze mondhygiënisten zijn ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten.

Onze tandartsen staan tevens geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Tandartsen.